Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2020 08:43 - Загадъчният Шамир на Цар Соломон
Автор: bven Категория: Технологии   
Прочетен: 1626 Коментари: 0 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  Срещали ли сте информация за загадъчния Шамир на цар Соломон?
Бил ли е той част от уникална древна технология?


В "Гемара" / част от еврейския Талмуд / шамирът (на еврейски: שמיר) е описан като червей или вещество, което има силата да пробива, реже или разрушава камък, желязо и диамант. 
image
Източник на снимката:

https://gnosticwarrior.com/wp-content/uploads/2014/08/Worms-shamir_solomon.gif


Според различни източници, Цар Соломон го е използвал при строежа на сградата на Първия храм в Ерусалим като заместител на режещите инструменти. За изграждането на храма, който олицетворявал мира, не е било подходящо да се използват инструменти, които биха могли да предизвикат война и кръвопролития.

image
"Основите на Първия храм в Йерусалим" Източник на снимката: http://joy4mind.com/wp-content/uploads/2013/01/jurusalem-Undegruond3.jpg
Шамирът е смятан за съществувал във времето на Мойсей, като едно от десетте чудеса, създадени в навечерието на първата събота, точно преди завършека на сътворението.
Каква е същността на Шамир?
image
Източник на снимката: https://vignette.wikia.nocookie.net/offbeat/images/d/d3/Shamir.jpg/revision/latest?cb=20160101104443
Ето какво казва за него известният писател Имануел Великовски в свое есе по темата:
" В Талмуда и Мидрашим има много препратки към Шамир - приписват му се необичайни качества  Например, че може да разпада / дизентигрира всичко, дори здрави и много издръжливи камъни. Рабинската литература го описва като използван за гравиране на нагръдника на първосвещеника. Сред притежанията на Соломон шамирът е бил най-чудното такова. Цар Соломон имал желание да притежава Шамир, защото бил чувал за това от по-ранни дни; познаването на Шамир всъщност се приписва от равинските източници на Мойсей. След дълго търсене зрънце или частица от Шамир с размерът на ечемик-царевица е открит в далечна страна, в дълбините на кладенец и донесен на Соломон. Но странно, той загубил своите способности и станал неактивен няколко столетия по-късно, около времето, когато Храмът на Соломон бил унищожен от Навуходоносор."
"Информацията, открита в древни източници - че Шамир е бил зеленикав минерал, че е толкова голям, колкото зърно ечемик-царевица; че може да повреди всичко, дори метали и други минерали, освен оловото, а единствената защита от него е чрез поставянето му в оловна кутия; че има "поглед", който разпадал нещата, без да оставя частици или прах; че е станал неактивен след период от четиристотин години - всички разкриват истинската природа на Шамир."
Източник на текста: https://www.varchive.org/ce/shamir/shamir.html
Начинът му на съхранение е описан по следния начин:  "Той се съхранява обвит във вълнен плат в кутия, изработена от олово и напълнена с ечемичени трици."
Да обобщим - това интересна легенда ли е или може би чиста истина от древността?
Шамирът е бил минерал или вещество или дори жив организъм, чрез който е била възможна обработката на камъни, каменни блокове, метали и скъпоценни камъни - било е достатъчно обработваното "изделие" да бъде поставено "пред погледа" на Шамир. За да е безопасна употребата му е държан в оловна кутия, като най - странното, че Шамир става неактивен след определен период и то завинаги.
Дали това не е било частица от древна технология, енергийно зависима от радиоактивни вещества с период на разпад като уран или радий?
Тази технология е била използвана в предпотопни времена за обработка и изработка на множеството каменни монументи в света, а Цар Соломон успява да открие последна активна останка от нея / Шамир / и да я използва докато е активна? 
Уникална древност, нали? Мисля, че всичко се подрежда перфектно! https://vladislavlozanov.blogspot.com/p/blog-page_71.html


Тагове:   легенда,   Шамир,   храм,   Соломон,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867320
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава